Ανακοινώσεις 2020-2021    -   παλιότερες ανακοινώσεις

 

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 -

(όλη η μέχρι τώρα ενημέρωση)
-------------
Εισαγωγή στα ΑΕΙ Σοβαρά Πασχόντων
Δημόσια Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα που αξιολογούν μαθησιακές δυσκολίες Τι αναγράφεται στο Πρακτικό του σχολείου προς το ΚΕΣΥ; 

(βλέπε παράγρ. 5 της σχετικής εγκυκλίου)

Τι γίνεται όταν έχουμε πολλές γνωματεύσεις για Τμήμα Ένταξης;


(βλέπε άρθρο 28)

Διαδικασία Επαναφοίτησης Νηπίων (Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ)

ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Κ.Ε.Σ.Υ.) ΝΑΞΟΥ


Δείτε ολόκληρη η Διακήρυξη εδώ

Α΄ Κύκλος Διαδικτυακών Συναντήσεων ΚΕΣΥ Νάξου με εκπαιδευτικούς και γονείς
με θέμα:
«Από την έγκαιρη ανίχνευση των εκπαιδευτικών – ψυχοκοινωνικών δυσκολιών – αναγκών …στην αξιολόγησή τους από το ΚΕΣΥ»


Το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Νάξου, λαμβάνοντας υπόψη τη διαρκή ανάγκη για συζήτηση των θεμάτων διαπαιδαγώγησης με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, θα πραγματοποιήσει τον Α΄ κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων με τους γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής αρμοδιότητάς του (Νάξος, Πάρος, Αμοργός, Ίος, Αντίπαρος, Κουφονήσια, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Ανάφη).

Ο Α΄ κύκλος έχει θέμα «Από την έγκαιρη ανίχνευση των εκπαιδευτικών – ψυχοκοινωνικών δυσκολιών – αναγκών …στην αξιολόγησή τους από το ΚΕΣΥ» και περιλαμβάνει δύο διαδικτυακές συναντήσεις (Δευτέρα 22 Μαρτίου και Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, ώρα έναρξης: 18.30΄)Θα ακολουθήσει και Β΄ κύκλος με θέμα την υποστήριξη των μαθητών και ζητήματα που ενδεχομένως τεθούν από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η δράση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους γονείς, όχι μόνο στους γονείς μαθητών με γνωμάτευση.

Η σύνδεση με την αίθουσα τηλεδιάσκεψης θα γίνει από τη διεύθυνση: https://minedu-primary2.webex.com/meet/klouvatos ή μέσω του QR κώδικα:

Ο ενεργός σύνδεσμος και ο κώδικας QR διατίθενται και στην πρόσκληση.

 

 

H πρόσκληση για τις διαδικτυακές συναντήσεις 

 

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών συναντήσεων 

;

Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο 1ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας» Κυκλάδων για τους Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών του δράσεων τo1ο ΠΕ.ΚΕ.Σ Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με τίτλο:

“Φροντίζοντας τον εαυτό και τις σχέσεις μου… χτίζω Ασφάλεια… Προχωρώ... Σχεδιάζω... Ονειρεύομαι…”

 

Πιο αναλυτικά:

 

1ο  Εργαστήριο “Αυτοφροντίδα”, 19 Μαρτίου 2021, 18.00-21.00

●        Φροντίζω τον εαυτό μου – Αναγνωρίζω τις δυνάμεις μου

●        Ενισχύω τις δεξιότητες μου – Ψυχική ανθεκτικότητα

                Σύνδεσμος Εγγραφής:  https://zoom.us/meeting/register/tJUlde6qqjIuG9WfnOWUC0sz6nI52snrxRl3

 

2ο  Εργαστήριο “Σχετίζεσθαι”, 2 Απριλίου 2021, 18.00-21.00

●        Φροντίζω τις σχέσεις μου

●        Ενισχύω τις συνδέσεις μου

●        Ενισχύω το ρόλο μου

                Σύνδεσμος Εγγραφής:
            https://zoom.us/meeting/register/tJ0qf-2vrj0sE9bNwiEWlpH-bBfsRXR1631U

 

3ο Εργαστήριο “Σχεδιασμοί”,  16 Απριλίου 2021,18.00-21.00

●        Διαχειρίζομαι τις αλλαγές – Προσαρμόζομαι

●        Σχεδιάζω – Ονειρεύομαι

                Σύνδεσμος Εγγραφής:
            https://zoom.us/meeting/register/tJYpc-utpz8uGtKzScRl2cAeJLTdffZ--E-_

 

Οι Εκπαιδευτικοί προτείνεται να συμμετάσχουν σε όλα τα εργαστήρια, καθώς αποτελούν μια ενότητα, ενώ ταυτόχρονα το καθένα διατηρεί την αυτονομία του.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 24 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και σε περίπτωση αυξημένων αιτημάτων τα εργαστήρια θα επαναληφθούν.

 

Τα εργαστήρια είναι διαδικτυακά και θα αξιοποιηθεί η πλατφόρμα ZOOM.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στον αντίστοιχο σύνδεσμο εγγραφής παραπάνω, έως την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΑΙΘ:

"Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2021, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΑΙΘ)

ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ

ΣΥΣΤΆΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΉ ΣΧΟΛΙΚΉ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ

 

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΗΜΕΡΙΔΑ

https://drive.google.com/file/d/14SBgHhWHQtWDbkWCwLroOE4uc1J9SEks/view?usp=sharing

Πρόσκληση για Τακτική Συνάντηση Συνεργασίας με τα μέλη των ΕΔΕΑΥ της Νάξου μέσω τηλεδιάσκεψης

Σας προσκαλούμε στην παρακάτω τακτική τριμηνιαία συνάντηση συνεργασίας, η οποία προγραμματίζεται να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Παρακαλούνται οι Δ/ντές/Προϊστάμενοι/ες των σχολείων να ενημερώσουν και να διευκολύνουν τη συμμετοχή των μελών των ΕΔΕΑΥ στην τηλεδιάσκεψη.

Είδος Δράσης:

Τακτική τριμηνιαία Συνάντηση Συνεργασίας με τα μέλη της ΕΔΕΑΥ ΣΔΕΥ ΕΝΕΕΓΥ-Λ Νάξου

Ομάδα Συμμετεχόντων:

Τα Μέλη των ΕΔΕΑΥ των ΣΔΕΥ ΕΕΕΕΚ Νάξου, ΕΝΕΕΓΥ-Λ Νάξου και Ειδικού Δ. Σ. Νάξου (Ψυχολόγος, Κοιν. Λειτουργός, Δ/ντές / Προϊστάμενοι-ες και εκπ/κοί Ειδικής Αγωγής αντίστοιχων Σχολ. Μονάδων.

Τόπος / τρόπος συνάντησης:

Με τηλεδιάσκεψη μέσω του συνδέσμου:

https://minedu-primary2.webex.com/meet/klouvatos  

Χρόνος συνάντησης:

Δευτέρα, 18/1/2021, ώρα 12.00΄-14.00΄.

Θέμα συνάντησης:

Αλληλοενημέρωση – αποτίμηση εξ αποστάσεως υπόστήριξης - καθορισμός πλαισίου συνεργασίας ΕΔΕΑΥ-ΚΕΣΥ για την τρέχουσα περίοδο – κατάθεση προτεραιοτήτων - προτάσεων.

 

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ Β' ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΝΑΞΟΥ    Ενημερωτική επιστολή ΚΕΣΥ Νάξου προς Γονείς και Εκπαιδευτικούς  Μένουμε Ασφαλείς  Μαθαίνουμε Ασφαλείς
(ιστοσελίδα ΥΠΑΙΘ)  
   Πάρτε καλές ιδέες από τον ιστότοπο του Ανδριανού Μουταβελή,  Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΣΥ ΝΑΞΟΥ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 

 

 

 

 

 

ΓΡΑΜΜΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

 

Τηλεφωνήστε μας στο 2285062335 καθημερινά από 8.00-14.00 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

 

 

 

 

 

 

 

Δύο χρήσιμα σεμινάρια για την περίοδο εγκλεισμού, ένα για εκπαιδευτικούς και ένα για γονείς στο E-Twinning

 

 

1. Για τους εκπαιδευτικούς: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Εργαλεία επικοινωνίας - Εργαλεία συνεργασίας - Συμβουλές

 

2. Για τους γονείς: Οδηγίες για Γονείς: "Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο: Εργαλεία - Συμβουλές - Ψυχολογική υποστήριξη μαθητών"

 

 

 

 

 

Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ)

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

 Α. Τα Κ.Ε.Σ.Υ. καλούνται να προβούν σε σχεδιασμό και οργάνωση εξ αποστάσεως συμβουλευτικής υποστήριξης των γονέων και μαθητών/τριών, που είτε έχουν αξιολογηθεί, είτε απευθύνονται προς τις υπηρεσίες τους πρώτη φορά, αξιοποιώντας τρόπους άμεσης ή έμμεσης υποστήριξης, ηλεκτρονικά (με πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων ή email) ή με τηλεφωνική επικοινωνία. Επιπλέον, σε συνεργασία με τους/τις Προϊσταμένους/ες, Διευθυντές/ντριες των Σ.Μ.Ε.Α.Ε., συντονίζουν το προσωπικό των Ε.Δ.Ε.Α.Υ. προκειμένου να παράσχουν τις αντίστοιχες εξ αποστάσεως υπηρεσίες στην περιοχή ευθύνη τους.

Β. Οι μαθητές/τριες των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κρίνεται σκόπιμο να συμμετέχουν με τις κατάλληλες προσαρμογές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία που οργανώνεται ανά περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο σχεδιασμός δράσεων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές/τριες με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μπορεί να αξιοποιεί -όπου καθίσταται εφικτό- ποικιλία εκπαιδευτικών τεχνικών και εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών όπως:

α) Ασύγχρονα εργαλεία που υποστηρίζουν την επικοινωνία σε διαφορετικό χρόνο (π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, παγκόσμιος ιστός, βιντεοδιάλεξη, εκπαιδευτική τηλεόραση, πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης). Η ασύγχρονη επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού, π.χ. φύλλα εργασίας ή άλλο διαδραστικό ή μη εκπαιδευτικό υλικό, που θα υλοποιηθούν με ή χωρίς τη βοήθεια των γονέων.

β) Σύγχρονα εργαλεία που υποστηρίζουν την επικοινωνία και την ταυτόχρονη αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο. Τέτοια εργαλεία μπορεί να είναι η συζήτηση δια μέσου υπολογιστών (chat) και οι πλατφόρμες σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Η σύγχρονη επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί με σκοπό είτε αμιγώς τη διατήρηση των σχέσεων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας είτε την υλοποίηση μαθημάτων ή βιωματικών δραστηριοτήτων όπου είναι αυτό εφικτό.

Ειδικά σε σχέση με την παροχή εξειδικευμένων βοηθημάτων υποστηρικτικής τεχνολογίας και την ψηφιακή προσβασιμότητα αναφέρονται: Η δημιουργία και διαρκής ανάπτυξη ενός εκτενούς ψηφιακού υλικού το οποίο διασφαλίζει συνθήκες προσβασιμότητας, όπως το κάτωθι:

α) Όλα τα σχολικά εγχειρίδια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν μεταγραφεί σε κώδικα braille και έχουν εκτυπωθεί από το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

β) Όλα τα βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προσαρμοστεί σε διάφορες γραμματοσειρές για τους αμβλύωπες μαθητές από το Ι.Ε.Π. και το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ. γ) Έχουν γίνει ψηφιακές προσαρμογές σχολικών εγχειριδίων ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλες τις κατηγορίες αναπηρίας μαθητών/τριών με προβλήματα όρασης, ακοής, αυτισμό, νοητική καθυστέρηση κλπ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑΔ ΕΔΒΜ) της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, και δη της Πράξης «Καθολικός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προσβάσιμου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5001313 το οποίο υλοποιείται επί σειρά ετών από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσεται ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό. Το σχετικό υλικό απευθύνεται σε μαθητές που παρουσιάζουν τις εξής ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: προβλήματα όρασης (τυφλοί, αμβλύωπες), προβλήματα ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), κινητικά προβλήματα, μέτρια και ελαφριά νοητική αναπηρία, διαταραχή αυτιστικού φάσματος, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης.

Όλο το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα: http://prosvasimo.iep.edu.gr/el. Επίσης δύναται να αξιοποιηθεί υλικό από τα παρακάτω links της εκπαιδευτικής τηλεόρασης:

 Για την υλοποίηση κάθε σχετικής πρωτοβουλίας κρίνεται σκόπιμη η επικοινωνία και η στενή συνεργασία με τους γονείς των μαθητών/τριων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που αποτελούν απαραίτητους αρωγούς προς αυτή την κατεύθυνση.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΚΕΣΥ ΝΑΞΟΥ
Παρακαλούνται οι Σύλλογοι διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων και Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς μας, σε εφαρμογή του άρθρου 11  του Ν. 4547/2018, με απόφασή τους:
(α) να ορίσουν Υπεύθυνο Επικοινωνίας με το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Νάξου και 
(β) σε περίπτωση που δε λειτουργεί ΕΔΕΑΥ, να συστήσουν Ομάδα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Μαθητών.Τα ονόματα των Υπεύθυνων Επικοινωνίας να καταχωρηθούν αποκλειστικά και μόνο στη διεύθυνση: https://forms.gle/8vUJtDXqVhSLkw2i8
Για την Ομάδα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης δεν αποστέλλετε κάτι στο ΚΕΣΥ.

 

 

 

 

 

Διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση απαιτεί διαφορετικό σχεδιασμό και εμπλέκει με συγκεκριμένους τρόπους τους γονείς, τρίτο πόλο, ούτως ή άλλως, της εκπαιδευτικής διαδικασίας.Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας η ομάδα «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου ετοίμασε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείςΟδηγίες για Γονείς: "Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο: Εργαλεία - Συμβουλές - Ψυχολογική υποστήριξη μαθητών"»Το παρόν εγχείρημα της Π.Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου υλοποιήθηκε από μια ομάδα στελεχών της εκπαίδευσης, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, πληροφορικών και άλλων και στοχεύει να ενισχύσει τη συνεργασία και την επικοινωνία του σχολείου με την οικογένεια, προκειμένου να συνεχιστεί η μαθησιακή πορεία των μαθητών και σε πιο δύσκολες συνθήκες.Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς σας και και να αναρτηθούν οι σύνδεσμοι στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς και στις ιστοσελίδες των σχολείων. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ήδη ένα αντίστοιχο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς:«Εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Εργαλεία επικοινωνίας - Εργαλεία συνεργασίας - Συμβουλές»

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΕΔΕΑΥ ΣΔΕΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Σε συνέχεια της Τακτικής τριμηνιαίας Συνάντησης Συνεργασίας με τα μέλη των ΕΔΕΑΥ των ΣΔΕΥ Νάξου και λόγω ιδιαιτεροτήτων στη λειτουργία του συγκεκριμένου ΣΔΕΥ, προσκαλούμε τα μέλη της ΕΔΕΑΥ του ΣΔΕΥ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νάξου σε έκτακτη συνάντηση συνεργασίας ως εξής:

Είδος Δράσης:

Έκτακτη Συνάντηση Συνεργασίας με τα μέλη της ΕΔΕΑΥ του ΣΔΕΥ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νάξου

Ομάδα Συμμετεχόντων:

Μέλη της ΕΔΕΑΥ (Ψυχολόγος – Κοινωνικός Λειτουργός, Διευθύντρια ΣΔΕΥ, Δ/ντής 4ου Δημ. Σχολείου Νάξου, Δ/ντής Δημ. Σχολείου Απειράνθου, Προϊσταμένη 1ου Νηπιαγωγείου Νάξου, Προϊσταμένη 3ου Νηπιαγωγείου Νάξου), Διευθύντρια ΣΔΕΥ ΕΕΕΕΚ Νάξου)

Τόπος συνάντησης:

4ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου

Χρόνος:

Τετάρτη, 7/10/2020, ώρα 13.20΄-14.00΄.

Θέμα συνάντησης:

Συζήτηση για τον καθορισμό του πλαισίου λειτουργίας του ΣΔΕΥ – της ΕΔΕΑΥ στα επιμέρους σχολεία – Διοικητικά ζητήματα

 

Από πλευράς ΚΕΣΥ θα συμμετέχει ο Προϊστάμενος του ΚΕΣΥ. Στο πλαίσιο της συζήτησης θα κληθεί να συμμετάσχει με τηλεδιάσκεψη η Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης του οικείου ΠΕΚΕΣ.

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Εκτίμηση
Επιπολασμού Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος στα παιδιά στην Ελλάδα
(2019)»

 

 

 

 

 

Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ)

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στα ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

 

Το ΚΕΣΥ Νάξου προγραμματίζει εξ αποστάσεως επικοινωνία (τηλεδιάσκεψη) με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς του, προκειμένου να συζητηθούν πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει να γνωρίζουν, όπως:

 

(α) το πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕΣΥ, 

(β) οι διαδικασίες εξέτασης και υποστήριξης μαθητών και οικογενειών από το ΚΕΣΥ, 

(γ) τα προβλήματα εξοπλισμού και στέγασης που αντιμετωπίζει η υπηρεσία μας, 

(δ) οι δυνατότητες αρωγής των Συλλόγων στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της υπηρεσίας μας, για καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών των 10 νησιών της περιοχής αρμοδιότητάς μας. 

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα.

Ο σύνδεσμος της αίθουσας τηλεδιάσκεψης αποστέλλεται στα σχολεία για να επιδοθεί στα μέλη των Δ. Σ. των Συλλόγων.

 

 

 

 

Τα μέλη του προσωπικού και ο Προϊστάμενος του ΚΕΣΥ Νάξου ευχόμαστε σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας της περιοχής αρμοδιότητάς μας ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2019-2020

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

(επιμέλεια: Σωτήρης Τζούδας - Υπεύθυνος ΚΕΣΥ Σύρου για Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό)

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι πληροφορίες για την εξέταση μαθητών με αναπηρία στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020 θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους

 

 

 

 

 

 

 

 

Τηλε - ημερίδα για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και τους γονείς τους για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Στο πλαίσιο όμως της καλής συνεργασίας μας με το ΚΕΣΥ της Σύρου, προσκαλούνται οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου της περιοχής αρμοδιότητάς μας και οι γονείς τους να συμμεέχουν στην  την τηλε-ημερίδα που διοργανώνει σε συνεργασία με το 1ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, ενόψει κρίσιμων αποφάσεων που καλούνται οι μαθητές να λάβουν για σπουδές και επαγγέλματα.
Ομιλητής θα είναι ο Υπεύθυνος Συμοβυλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό του ΚΕΣΥ ΣΥΡΟΥ, κ. Σωτήρης Τζούδας

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην διήμερη τηλε-ημερίδα που θα λάβει χώρα στις 10 και 11-6-2020 από
18.30 έως 20.00 με θέμα «Διέξοδοι και Προοπτικές μετά το Γυμνάσιο».
Την τηλεδιάσκεψη θα παρουσιάσει ο υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
του ΚΕΣΥ Σύρου, κος Τζούδας Σωτήρης σε συνεργασία με το 1 ο ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου.
Η διημερίδα απευθύνεται σε μαθητές και γονείς της Γ’ Γυμνασίου.
Ο σύνδεσμος (link) για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι :
https://minedu-gov-gr.webex.com/join/etsavala30

Ο υπεύθυνος ΣΕΠ
Σωτήρης Τζούδας 

Τηλε - ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΚΕΣΥ την τρέχουσα περίοδο

 

Ενημερώνουμε ότι με βάση και την πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ από τη Δευτέρα 11/5/2020 το ΚΕΣΥ Νάξου εξετάζει κανονικά μαθητές προσχολικής, δημοτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους. Κατά προτεραιότητα εξετάζονται οι μαθητές νηπιαγωγείου (νήπια) για επαναφοίτηση στο Νηπιαγωγείο και οι μαθητές που λήγει η γνωμάτευσή τους για παράλληλη στήριξη ή Εδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες για τις παραπάνω περιπτώσεις. Για την αποφυγή συνωστισμού στο χώρο του ΚΕΣΥ η εξέταση των μαθητών θα επεκτείνεται από Δευτέρα - Πέμπτη  ως τις 7.00 το απόγευμα.

 

 

 

 

 

 

 

ΟΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΣΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

 

 
Μένουμε σπίτι
ΓΡΑΜΜΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΝΑΞΟΥ 
Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τον Κορωναϊό
Όλες οι οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στον ιστότοπο της Περιφ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Ν. Αιγαίου
Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
(εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ) 
Μαθαίνουμε στο σπίτι
(ιστοσελίδα ΥΠΑΙΘ)
Η Ιστοσελίδα της Ψυχολόγου της ΕΔΕΑΥ Νάξου, Άννας Γκίτση Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
(αναλυτικές οδηγίες ΥΠΑΙΘ)

 

 

 

 

 

ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΣΥ ΝΑΞΟΥ

 

 

 

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2020, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Όλες οι οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και τα απαραίτητα έντυπα για τη συμετοχή μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020

 

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΝΑΞΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

       Μετά το κλείσιμο των σχολείων και των περιορισμών στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που ενδεχομένως θα προκύψουν σε κάποιες οικογένειες από την μακροχρόνια παραμονή των παιδιών στο σπίτι, την προσωρινή παύση της εργασίας των γονέων, τον περιορισμό των μετακινήσεων και τη γενικότερη αίσθηση αβεβαιότητας και ανασφάλειας για την πορεία των πραγμάτων.

       Eφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας του COViD-19, η οποία έχει χτυπήσει τη χώρα μας και ολόκληρη την υφήλιο και τις σχετικές εγκυκλίους και οδηγίες των Προϊσταμένων Αρχών, το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Νάξου συνεχίζει τη λειτουργία του με περιορισμένο προσωπικό, ενώ η εξυπηρέτηση πολιτών θα γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αποκλειστικά και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.

       Παράλληλα θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, όπου παρίσταται ανάγκη. Για το σκοπό αυτό θα αναρτώνται στον ιστότοπό μας χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές και θα παρέχεται η δυνατότητα μέσα από την ψηφιακή φόρμα που εμφανίζεται παρακάτω να υποβάλλονται αιτήματα για εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών και γονέων από το προσωπικό μας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νηπιαγωγό ειδικής αγωγής, δασκάλα ειδικής αγωγής, φιλόλογο ειδικής αγωγής και λογοθεραπεύτρια). Η υποστήριξη αυτή μπορεί να γίνει με τηλεφωνική επικοινωνία ή με τηλεδιάσκεψη.

         Τέλος, σας καλούμε κι εμείς από την πλευρά μας να εφαρμόσουμε όλοι μαζί το σύνθημα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ": αυτοαπομονωνόμαστε, προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους, αλλά και επικοινωνούμε, απασχολούμαστε δημιουργικά, αλληλοϋποστηριζόμαστε, ερχόμαστε κοντά αξιοποιώντας την τεχνολογία, προσαρμοζόμαστε σε νέες πρωτόγνωρες συνθήκες, γινόμαστε όλοι πιο δυνατοί...  Παραμένουμε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε δυσκολία - ανάγκη εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας.

    

 

 

 

 

Μένουμε σπίτι Συνδε-Δεμένοι!

Δείτε τις προτάσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια της παραµονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών µέτρων για τον κορωνοϊό - Covid-19 του Τμήματος Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ

 

 Μένουμε σπίτι ...αλλά δημιουργικά! Αυτό είναι το δικό μας σύνθημα.

Ο χρόνος παραμονής στο σπίτι μπορεί να γίνει δημιουργικός και χρήσιμος για τα παιδιά και όλη την οικογένεια! Εϊναι ώρα να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας στην αξιοποίηση του διαδικτύου και του πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού που υπάρχει σε αυτό. Σε πρώτη φάση, οι μαθητές μπορούν να αξιοποιοήσουν το ενδιαφέρον υλικό της e-βιβλιοθήκης μας για μαθητές.

Επίσης, καλό είναι να μελετήσουν οι μαθητές το υλικό που περιλαμβάνεται στο σύνδεσμο "Υποστηρικτικό υλικό για μαθητές".

Οι γονείς είναι ευκαιρία να μελετήσουν το δικό τους εκπαιδευτικό υλικό στη δική τους e-βιβλιοθήκη και στο σύνδεσμο "Υποστηρικτικό υλικό για γονείς"

 

Για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς μπορούν να αξιοποιοήσουν το υλικό στον ιστότοπο "Προσβάσιμο" του ΙΕΠ. Στην αρχική σελίδα του ιστότοπου θα βρει ο γονέας και πρόσθετο υλικό ενημέρωσης για τον Κορωνάϊό, προσαρμοσμένο στα μέτρα των παιδιών.

 

Πάρτε καλές ιδέες και από τον ιστότοπο του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, Ανδριανού Μουταβελή εδώ.

 

ΓΡΑΜΜΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Τηλεφωνήστε μας στο 2285062335 καθημερινά από 8.00-14.00 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

 

 

 

 

 

 

(πηγή εικόντας: https://stepbysteppainting.net)

 

 

 

 

 

 

 

18/3/2020: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ

 

Σε εφαρμογή της 38510/ΓΔ4/17-3-2020 εγκυκλίου της Υφυπουργού Παιδείας και της 2873/Υ1/17-3-2020 Απόφασης της Υπουργού Παιδείας, η λειτουργία της υπηρεσίας μας για όσο χρόνο χρειαστεί και μέχρι νεωτέρας θα περιοριστεί ως εξής:  δε θα πραγματοποιούνται αξιολογήσεις μαθητών, ούτε άλλες δράσεις που απαιτούν συγχρωτισμό (ενημερωτικές ή υποστηρικτικές συναντήσεις κ.ο.κ.). H αυτοπρόσωπη  εξυπηρέτηση πολιτών από το προσωπικό του ΚΕΣΥ θα γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας  και ραντεβού. (τηλ. 22850 62335).

Δείτε τη σχετική απόφαση

 

 

Δείτε το Βίντεο της Ενημερωτικής Συνάντησης του ΚΕΣΥ Νάξου με γονείς μαθητών Σχολικών Μονάδων της Νάξου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29/1/2020: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΣΥ ΝΑΞOY ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

 

 

 

 

 

 

17/1/2020: Σχετικά με διοργάνωση «Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού» από το ΓΕΕΘΑ

 

 

 

 

 

 

10/1/2020: ΥΛΙΚΟ - ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Στο σύνδεσμο e-βιβλιοθήκη - Συμβουλευτική στον Επαγγ. Προσανατολισμό έχει αναρτηθεί χρήσιμο υλικό -  πηγές για το σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας (βλέπε σχετική εγκύκλιο ΥΠΑΙΘ).
 

 

9/1/2020: Απάντηση Δ/νσης Ειδικής Αγωγής σε ερωτήματα για ΣΔΕΥ και ΕΔΕΑΥ

 

 

 

 

 

 

 7/1/2020: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020 (εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18/12/2019: ΣΥΝΤΟΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας για διερεύνηση και υποστήριξη αναγκών - δυσκολιών στα σχολεία της περιοχής αρμοδιότητάς μας, καλούμε τα σχολεία αρμοδιότητάς μας να συμπληρώσουν το παρακάτω Σύντομο Ερωτηματολόγιο. Οι επιμέρους απαντήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικές των απόψεων όλων των εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό προτείνεται η εκτύπωση της φόρμας και συζήτηση των ερωτημάτων - απαντήσεων ανάμεσα στους συναδέλφους.

 

Ο σύνδεσμος του ερωτηματολογίου είναι: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRTDwWeLFHINXpkzIK4UJUzhnzRVrlgz3pLBJ0uTdJd7LAtg/viewform

 

 

 

 

26/11/2019: Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ για 3η Δεκεμβρίου: « Διοργάνωση Εκδηλώσεων & Δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

14/11/2019: «Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» για μαθητές, καθηγητές και γονείς για τις Στρατιωτικές Σχολές

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ - Σάββατο 7 Δεκεμβρίου - Πολεμικό Μουσείο - Αθήνα

 

Τακτική τριμηνιαία Συνάντηση Συνεργασίας με τα μέλη της ΕΔΕΑΥ Νάξου (ΣΔΕΥ ΕΝΕΕΓΥ-Λ Νάξου)

Είδος Δράσης:

Τακτική τριμηνιαία Συνάντηση Συνεργασίας με τα μέλη της ΕΔΕΑΥ ΣΔΕΥ ΕΝΕΕΓΥ-Λ Νάξου

Ομάδα Συμμετεχόντων:

Μέλη της ΕΔΕΑΥ ΣΔΕΥ ΕΝΕΕΓΥ-Λ Νάξου (Ψυχολόγος, Κοιν. Λειτουργός, Δ/ντρια ΣΔΕΥ, Δ/ντές και εκπ/κοί Τ.Ε. αντίστοιχων Σχολ. Μονάδων (Δημ. Σχολείο Φιλωτίου Νάξου και Δημ. Σχολείο Αγίου Αρσενίου Νάξου)

Τόπος συνάντησης:

3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου – αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Χρόνος συνάντησης:

Δευτέρα, 18/11/2019, ώρα 12.00΄-14.00΄.

Θέμα συνάντησης:

Αλληλοενημέρωση – καθορισμός πλαισίου συνεργασίας ΣΔΕΥ- ΕΔΕΑΥ-ΚΕΣΥ – κατάθεση προτεραιοτήτων - προτάσεων για σχολ. έτος 2019-2020.

 

 

 

 

 

13/11/2019: Δελτίο Τύπου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
«Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς»


Οι Κοινωνικές Δομές «Κέντρο Κοινότητας» και «Κοινωνικό Φαρμακείο» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και με τη συνεργασία των φορέων «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)», «Μαζί για την Εφηβική Υγεία- Επιστημονικός Οργανισμός», «ΕΚΠΑ Ιατρική Σχολή», «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών», «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού», υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SELMA, συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα «Από το Α ως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς».

 

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου εδώ.

Δείτε και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής εδώ

 

 

 

13/11/2019: Έκτακτη συνάντηση συνεργασίας με μέλη της ΕΔΕΑΥ Νάξου (ΣΔΕΥ ΕΕΕΕΚ Νάξου) - Χώρα Νάξου

 

 

 

5/11/2019: Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα ΚΕΠΑ

 

 

 

22/10/2019: Τακτική τριμηνιαία Συνάντηση Συνεργασίας με τα μέλη της ΕΔΕΑΥ Νάξου (ΣΔΕΥ ΕΕΕΕΚ Νάξου)

Είδος Δράσης:

Τακτική τριμηνιαία Συνάντηση Συνεργασίας με τα μέλη της ΕΔΕΑΥ Νάξου

Ομάδα Συμμετεχόντων:

Μέλη της ΕΔΕΑΥ Νάξου (Ψυχολόγος, Κοιν. Λειτουργός, Δ/ντρια ΣΔΕΥ, Δ/ντές και εκπ/κοί Τ.Ε. αντίστοιχων Σχολ. Μονάδων (1ο, 2ο 3ο Δημοτικό Νάξου, 1ο Γυμνάσιο Νάξου, 6ο Νηπιαγωγείο Νάξου)

Τόπος συνάντησης:

3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου – αίθουσα υπολογιστών

Χρόνος συνάντησης:

Παρασκευή, 1/11/2019, ώρα 12.00΄-14.00΄.

Θέμα συνάντησης:

Αλληλοενημέρωση – καθορισμός πλαισίου συνεργασίας ΣΔΕΥ- ΕΔΕΑΥ-ΚΕΣΥ – κατάθεση προτεραιοτήτων - προτάσεων για σχολ. έτος 2019-2020.

 

 

 

22/10/2019: Διενέργεια Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου, για τη Στέγαση του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.)ΝΑΞΟΥ

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η διακήρυξη για διενέργεια Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου, για τη Στέγαση του Κέντρου  Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Νάξου στη Χώρα Νάξου, προκειμένου το ΚΕΣΥ να μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των σχολείων της Νάξου και των υπόλοιπων 9 νησιών της περιοχής αρμοδιότητάς του. Μπορείτε να δείτε τη διακήρυξη εδώ: http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=11276.

 

 

 

18/10/2019: Υπεύθυνοι Επικοινωνίας ΚΕΣΥ Νάξου με σχολεία (Δείτε τους εδώ κατά νησί και βαθμίδα σχολείου)

 

 

 

 

 

3/10/2019: Ορισμός Υπεύθυνου Επικοινωνίας Σχολείου με ΚΕΣΥ: Παρακαλούνται τα σχολεία να συμπληρώσουν τα στοιχεία του Υπεύθυνου Επικοινωνίας του σχολείου τους με το ΚΕΣΥ Νάξου στην ακόλουθη σύντομη φόρμα: https://forms.gle/kabNHQzi2pCWAity6.

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Σχολείου με το ΚΕΣΥ,  σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 1.β του Ν. 4547/2018 ορίζεται ως εξής:  "σε κάθε σχολική μονάδα ορίζεται, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, υπεύθυνος επικοινωνίας με το Κ.Ε.Σ.Υ. εκπαιδευτικός, ο οποίος, σε συνεργασία με το διευθυντή της μονάδας, έχει την ευθύνη για το συντονισμό των αιτημάτων προς το Κ.Ε.Σ.Υ. και τη συνολική συνεργασία με αυτό. Υπεύθυνος επικοινωνίας με το Κ.Ε.Σ.Υ. ορίζεται ο εκπαιδευτικός του Τ.Ε., όπου λειτουργεί ή, αν δεν λειτουργεί Τ.Ε., άλλος εκπαιδευτικός, κατά προτεραιότητα με εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε".

 

 

3/10/2019: Συμμετοχή Προϊσταμένου ΚΕΣΥ στην Επιμορφωτική Ημερίδα του ΠΕΚΕΣ στη Νάξο (το πρόγραμμα της Ημερίδας)

 

 

26/9/2019: Εξ αποστάσεως ενημερωτική συνάντηση με Σύλλογο Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Ίου

 

 

23 - 24/9/2019: Συμμετοχή Προϊσταμένου στη Διημερίδα του ΥΠΑΙΘ: "ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ" (πρόγραμμα Διημερίδας)

 

 

17/9/2019: Επικαιροποιημένος πίνακας με τα εγκεκριμένα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα του Υπουργείου Υγείας

 

 

 

6/9/2019: Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων το σχολ. έτος 2019-2020

 

 

 

5/9/2019: Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων το σχολ. έτος 2019-2020

 

 
 
2/9/2019: ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2919-2020 -ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
 
Αγαπητές/οί συνεργάτιδες και συνεργάτες, καλημέρα σας!
 
Σας εύχομαι καλή δύναμη για μια δημιουργική σχολική χρονιά.
Προς το παρόν το ΚΕΣΥ Νάξου βρίσκεται σε διαδικασία στελέχωσης. Αναμένονται οι τοποθετήσεις ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, Συμβούλου Σταδιοδρομίας και διοικητικού προσωπικού. Μέχρι τότε, περιοριζόμαστε στην παραλαβή αιτήσεων αξιολόγησης μαθητών και αιτημάτων σχολείων για γενικότερη υποστήριξη του έργου τους σε θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας (βλέπε Ν. 4547/2018).
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικώς (στο 22850 62335) για θέματα που σας απασχολούν, στα οποία ενδεχομένως μπορούμε να βοηθήσουμε. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με την ολοκλήρωση της στελέχωσης της υπηρεσίας μας, η οποία θα επιτρέψει την ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη συνεργασία μας.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ζητήσει και αναμένουμε τους επόμενους μήνες τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Νάξου στη Χώρα Νάξου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων των 109 σχολείων της περιοχής αρμοδιότητάς μας.
Καλή αρχή σε όλες και όλους!
Ο Προϊστάμενος του Κ.Ε.Σ.Υ. Νάξου

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2018 - 2019

 

 

 

 

 

10/7/2019: ΕΕΠ-ΕΒΠ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

 

 

 

4/6/2019: Παράλληλη Στήριξη, ΕΒΠ και Σχολικό Νοσηλευτή σχολ. έτους 2019-2020

 

 

 

 

23/5/2019:  Εξέταση υποψηφίων με Αναπηρίες και Ειδικές Εκπ/κές Ανάγκες στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019 (δε μας έχει αποσταλεί επίσημα ακόμή)

 

 

 

 

Τον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ˙ λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, φωτοδότα, και σώσον με.

 

Το Προσωπικό του ΚΕΣΥ Νάξου σας εύχεται

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 

 

 

 

28/3/2019

Υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΣΥ Νάξου με σχολικές μονάδες Ίου

Με την 6/29-4-2019 Πράξη του Συλλόγου Προσωπικού του ΚΕΣΥ Νάξου ορίστηκε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΚΕΣΥ Νάξου με τα σχολεία της Ίου ως εξής:

ΣΧΟΛΕΙΑ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΟΥ

Ιωάννα Λιζάρδου - Κοινων. Λειτουργός

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚ. ΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥ

ΕΠΑΛ ΙΟΥ

 

 

 

8/3/2019

Εγκύκλιος για ίδρυση, κατάργηση Τμημάτων Ένταξης σε σχολικές Μονάδες

 

Σύντομη Φόρμα για Ίδρυση - Κατάργηση Τμημάτων Ένταξης

 

 

 

 

 

6/3/2019

Διευκρινίσεις ΥΠΠΕΘ για τη λειτουργία των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης

6/3/2019

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων: Εκδήλωση για την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού

Ώρα: 19.30

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με ομιλία τα εξής μέλη του προσωπικού μας:

·         Κων/νος Κλουβάτος – Προϊστάμενος ΚΕΣΥ Νάξου, με ομιλία: «Σχολική Βία και Εκφοβισμός – μύθοι και πραγματικότητα – αίτια και πρακτικές πρόληψης»

·         Στεργιανή Λακκοβικιώτη – Ψυχολόγος, με ομιλία: «Θυμός – επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και εφήβους»

·         Γιαννούλα Μπακούρου – Ψυχολόγος, με ομιλία: «Διαταραχές συμπεριφοράς σε παιδιά και εφήβους»

·          Σωτηρία Ζουρνατζή – Κοινωνική Λειτουργός, με ομιλία: « Ο ρόλος της οικογένειας στη διαχείριση το θυμού και της επιθετικότητας»

 

 

 

 

 

 

6/3/2019

ενημερωτική συνάντηση:

Δίωρη ενημερωτική συνάντηση με Δ/ντές και Προϊσταμένους Δημ. Σχολείων Νάξου (Σε συνεργασία με το 1o ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου - Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Δημοτ. Εκπ/σης)

Θέμα

 «Καθορισμός τρόπων συνεργασίας ΚΕΣΥ - Σχολείων – Διαδικασία αξιολόγησης μαθητών από το ΚΕΣΥ – ο ρόλος της ΕΔΕΑΥ – Ομάδας Εκπ/κής Υποστήριξης - Σύνταξη και εφαρμογή Βραχυχρόνιου Προγράμματος Παρέμβασης»

Ομάδα Συμμετεχόντων:

21 συμμετέχοντες

Τόπος συνάντησης:

3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου

Χρόνος συνάντησης:

Τετάρτη, 6/3/2019, ώρα 12.00΄-14.00΄ Σε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1/3/2019

1η ενημερωτική συνάντηση:

Τακτική τριμηνιαία συνάντηση με μέλη της ΕΔΕΑΥ Νάξου (άρθρο 10, παρ. 9 Ν. 4547/2018).

Θέμα

 «Καθορισμός τρόπων συνεργασίας ΚΕΣΥ - Σχολείων – Διαδικασία αξιολόγησης μαθητών από το ΚΕΣΥ – ο ρόλος της ΕΔΕΑΥ – Ομάδας Εκπ/κής Υποστήριξης - Σύνταξη και εφαρμογή Βραχυχρόνιου Προγράμματος Παρέμβασης»

Ομάδα Συμμετεχόντων:

Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός της ΕΔΕΑΥ Νάξου, Δ/ντρια ΣΔΕΥ (ΕΕΕΕΚ Νάξου) (3 συμμετέχοντες)

Τόπος συνάντησης:

ΕΕΕΕΚ Νάξου (ΣΔΕΥ)

Χρόνος συνάντησης:

Παρασκευή, 1/3/2019, ώρα 12.00΄-14.00΄.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27/2/2019

Εγκύκλιος για την επαναφοίτηση μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2019- 2020

 

 

27/2/2019

Προγράμματα Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

 

Α. Πρόγραμμα Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Η εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων μετάβασης είναι βέβαιο ότι βοηθούν σημαντικά στην αρχική προσαρμογή των νηπίων στο σχολικό περιβάλλον και στην αποβολή του άγχους μετάβασης.

 

Β. Πρόγραμμα Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο (η περυσινή πρόταση -2017-2018 - του Σχολ. Συμβούλου 3ης Περιφέρειας Δημοτ. Εκπ/σης Κυκλάδων)

Έχοντας διαπιστωθεί μέσα από την πολυετή εφαρμογή του (2012-2018) η ευεργετική δράση του συγκεκριμένου προγράμματος μετάβασης στους μαθητές του δημοτικού που την επόμενη σχολική χρονιά φοιτούν στο Γυμνάσιο, ανεπιφύλακτα προτείνουμε και φέτος, από άλλη θέση, την εφαρμογή του παραπάνω Προγράμματος Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα αναφέρεται στο προηγούμενο σχολικό έτος.

 

 

 

12/2/2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΣΥ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018-2019

(υποβλήθηκε στο οικείο ΠΕΚΕΣ και την Περιφ/κή Δ/νση Εκπ/σης στις 8/2/2019)

 

 

18/1/2019

Οδηγίες για αξιολόγηση μαθητή/τριας από το ΚΕΣΥ Νάξου

Επειδή υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τα βήματα που απαιτούνται για αξιολόγηση μαθητή/τριας από το ΚΕΣΥ, περιγράφουμε συνοπτικά τη διαδικασία, όπως αυτή περιγράφεται στον Ν. 4547/2018 καιτην Υπουργική Απόφαση 211076/ΓΔ4/13-12-2018:  

Βήμα 1ο: Ο γονέας / κηδεμόνας ή το σχολείο ή διαπιστώνει ότι κάποιος μαθητής εμφανίζει εκπαιδευτικές ή ψυχοκοινωνικές ανάγκες – δυσκολίες. Οι ανάγκες – δυσκολίες ενδέχεται να διαπιστώνονται και από τη διερεύνηση αναγκών που διενεργεί το ΚΕΣΥ.

Βήμα 2ο: Ο γονέας / κηδεμόνας απευθύνεται ή καλείται, κατά περίπτωση, απότην ΕΔΕΑΥ ή την Ομάδα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για να υποβάλει αρχικά αίτημα στο σχολείο με το οποίο θα αιτείται και θα συναινείστην έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης – υποστήριξης του/της μαθητή/τριας (έντυπο 1).

Βήμα 3ο: Συντάσσεται, αν δεν υπάρχει πρόσφατη, Περιγραφική Παιδαγωγική Έκθεση για τον/τη μαθητή/τρια (έντυπο 2 νηπιαγωγείου, έντυπο 2 δημοτικού, έντυπο 2 γυμνασίου-λυκείου, αντίστοιχα).

Την έκθεση εισηγείται ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός του τμήματος ή/και του Τμήματος Ένταξης και των μελών της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ή της ομάδας εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών/τριών και περιλαμβάνει πιθανές άλλες παρατηρήσεις από το σύνολο των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων.

Βήμα 4ο: Με βάση την περιγραφική παιδαγωγική έκθεση (έντυπο 2), συντάσσεται το Βραχυχρόνιο Πρόγραμμα Παρέμβασης (έντυπο 3), με ευθύνη της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ή της Ομάδας Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και σε συνεργασία με την οικογένεια του/της μαθητή/τριας.

Βήμα 5ο: Η περιγραφική παιδαγωγική έκθεση (έντυπο 2) και το αρχικό έντυπο του Βραχυχρόνιου Προγράμματος Παρέμβασης (έντυπο 3) υποβάλλονται στο ΚΕΣΥ πριν την εφαρμογή του Βραχυχρόνιου Προγράμματος Παρέμβασης, προκειμένου το ΚΕΣΥ να μπορεί να υποστηρίξει όλη τη διαδικασία.

Βήμα 6ο: Το σχολείο σε συνεργασία με την οικογένεια εφαρμόζει το Βραχυχρόνιο Πρόγραμμα Παρέμβασης με ευθύνη της ΕΔΕΑΥ/Ομάδας Εκπ/κής Υποστήριξης και με την υποστήριξη του ΚΕΣΥ. Το πρόγραμμα αναπροσαρμόζεται στην πορεία, όπου χρειαστεί (έντυπο 4). Στο ίδιο έντυπο αποτιμώνται τα αποτελέσματά του προγράμματος και διατυπώνεται πρόταση για αξιολόγηση του/της μαθητή/τριας από το ΚΕΣΥ ή όχι.

Βήμα 7ο:  Αν μετά την εφαρμογή του Βραχυχρόνιου Προγράμματος Παρέμβασης, συνεχίζει να υφίσταται ανάγκη αξιολόγησης του μαθητή/τριας από το ΚΕΣΥ, το σχολείο αποστέλλει Πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων με αιτιολογημένη εισήγηση προς το ΚΕΣΥ, από την οποία να προκύπτει ότι έγιναν όλες οι αναγκαίες υποστηρικτικές παρεμβάσεις από τη σχολική μονάδα του μαθητή και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων αυτών. Συνυποβάλλεται το έντυπο 4 (ενδιάμεση – τελική αξιολόγηση Βραχυχρόνιου Προγράμματος Παρέμβασης).

Βήμα 8ο: Ο γονέας σε συνεννόηση με το σχολείο υποβάλλει αίτημα προς το ΚΕΣΥ για αξιολόγηση του/της μαθητή/τριας (έντυπο 5). Το ΚΕΣΥ ορίζει το χρόνο της αξιολόγησης με βάση το χρόνο υποβολής του αιτήματος.

Βήμα 9ο: Η διεπιστημονική ομάδα του ΚΕΣΥ αξιολογεί τον/τη μαθητή/τρια και εκδίδει αξιολογική έκθεση – γνωμάτευση, συνοδευόμενη με προτάσεις. Η αξιολογική έκθεση επιδίδεται στον γονέα / κηδεμόνα, ο οποίος με δική του ευθύνη τη διακινεί προς το σχολείο ή άλλους φορείς. Με την παραλαβή της γνωμάτευσης, το σχολείο παραλαμβάνει από το γονεία-κηδεμόνα και βεβαίωση παραλαβής της γνωμάτευσης (έντυπο 6), την οποία αποστέλλει άμεσα στο ΚΕΣΥ.

Σε περίπτωση που ο γονέας απευθύνεται πρώτα στο ΚΕΣΥ, θα παραπέμπεται στο σχολείο, προκειμένου να εφαρμοστεί η παραπάνω διαδικασία (περιγραφική έκθεση, βραχυχρόνιο πρόγραμμα, πρακτικό συλλόγου διδασκόντων κλπ.), όπως προβλέπεται στο νόμο.

To ΚΕΣΥ ενημερώνεται από το σχολείο στο 5ο βήμα (κατά τη σύνταξη του Βραχυχρόνιου Προγράμματος Παρέμβασης ή μετά τη σύνταξή του) ή και νωρίτερα, αναλόγα με την υποστήριξη που κρίνει ή ΕΔΕΑΥ ή η Ομάδα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης ότι χρειάζεται από το ΚΕΣΥ. Σε κάθε περίπτωση το Βραχυχρόνιο Πρόγραμμα Παρέμβασης κοινοποιείται στο ΚΕΣΥ πριν την εφαρμογή του (έντυπο 3) και μετά την εφαρμογή του (έντυπο 4). 

Στις περιπτώσεις επαναξιολόγησης μαθητών που έχουν ήδη γνωματευθεί από το ΚΕΣΥ/ΚΕΔΔΥ για ειδικές μαθησιακές δυσκολίες - ανάγκες,  δεν απαιτείται η εφαρμογή της παραπάνω διαδικασίας.  O γονέας/κηδεμόνας υποβάλλει αίτηση επαναξιολόγησης απευθείας στο ΚΕΣΥ (έντυπο 5).

Τέλος, αιτήσεις που είχαν ήδη υποβληθεί στο ΚΕΔΔΥ Νάξου και προγραμματίζονται για εξέταση εντός του τρέχοντος τριμήνου, θα εξεταστούν χωρίς την εφαρμογή της προηγούμενης διαδικασίας. To ΚΕΣΥ θα ενημερώσει τα σχολεία για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, για να εφαρμοστεί η προβλεπόμενη διαδικασία, όπως περιγράφηκε παραπάνω.

 

 

 

 

9/1/2019

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας του Κ.Ε.Σ.Υ. Νάξου με τα σχολεία

Οι Υπεύθυνοι επικοινωνίας του Κ.Ε.Σ.Υ. Νάξου με τα σχολεία της περιοχής αρμοδιότητάς του, όπως ορίστηκαν την υπ. αριθμό 1 / 20-12-2018 πράξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του, με βάση την παράγραφο 1α του άρθρου 11 του Ν. 4547/2018:

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΣΥ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΗΣΙ

Ονομασία Σχολείου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΑΜΟΡΓΟΣ

1/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΙΑΛΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Γιαννούλα Μπακούρου - Ψυχολόγος

ΑΜΟΡΓΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ με Λ.Τ. ΑΜΟΡΓΟΥ

ΑΜΟΡΓΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

ΑΜΟΡΓΟΣ

ΕΠΑ.Λ  ΑΜΟΡΓΟΥ

Στεργιανή Λακκοβικιώτη - Ψυχολόγος

ΑΜΟΡΓΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ

ΑΜΟΡΓΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

ΑΜΟΡΓΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΑΛΗΣ-ΘΟΛΑΡΙΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ

Σωτηρία Ζουρνατζή - Κοινωνική Λειτουργός

ΑΜΟΡΓΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

ΑΜΟΡΓΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ ΑΜΟΡΓΟΥ

ΑΜΟΡΓΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

 

Ονομασία Σχολείου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΑΝΑΦΗ

ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΑΝΑΦΗΣ

Σωτηρία Ζουρνατζή - Κοινωνική Λειτουργός

ΑΝΑΦΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΦΗΣ

ΑΝΑΦΗ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΑΦΗΣ

 

Ονομασία Σχολείου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ελένη Ζόμπολα - Φιλόλογος ΕΑΕ

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

Ονομασία Σχολείου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΔΟΝΟΥΣΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΔΟΝΟΥΣΑΣ

Γιαννούλα Μπακούρου - Ψυχολόγος

ΔΟΝΟΥΣΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΟΝΟΥΣΑΣ

ΔΟΝΟΥΣΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΟΝΟΥΣΑΣ

 

Ονομασία Σχολείου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

Μαρία-Αικατερίνη Καζάρα - Δασκάλα ΕΑΕ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ με Λ.Τ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

 

Ονομασία Σχολείου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

2/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ

Μαριάνθη Τσακιρίδου - Λογοθεραπεύτρια

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ με Λ.Τ. ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ

 

Ονομασία Σχολείου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΝΑΞΟΣ

1ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ

Ιωάννα Λιζάρδου - Κοινωνική Λειτουργός

ΝΑΞΟΣ

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

3ο 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΕΡΑΘΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΙΒΛΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΑΝΩΝ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΙΒΛΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΛΑΝΑΔΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΛΙΝΑΔΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΑΝΩΝ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΑΓΚΡΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ENIAIO ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

Ελένη Ζόμπολα - Φιλόλογος ΕΑΕ

ΝΑΞΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΙΒΛΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΕΕΕΕΚ  ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

Γιαννούλα Μπακούρου - Ψυχολόγος

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΙΝΑΔΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΜΑΡΙΩΝΑ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΝΑΚΟY ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ

Μαριάνθη Τσακιρίδου - Λογοθεραπεύτρια

ΝΑΞΟΣ

2/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

7ο 2/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΑΜΑΡΙΩΝΑ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΙΝΙΔΑΡΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

Μαρία-Αικατερίνη Καζάρα - Δασκάλα ΕΑΕ

ΝΑΞΟΣ

3ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΗΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΓΚΡΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

Στεργιανή Λακκοβικιώτη - Ψυχολόγος

ΝΑΞΟΣ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΑΔΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΕΠΑ.Λ  ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΣΕΚ) ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

1/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ

Σωτηρία Ζουρνατζή - Κοινωνική Λειτουργός

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΝΙΔΑΡΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΩΝΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΝΑΞΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

Μαρία-Αικατερίνη Καζάρα - Δασκάλα ΕΑΕ

ΝΑΞΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ NΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

 

Ονομασία Σχολείου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΠΑΡΟΣ

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ ΠΑΡΟΥ

Ιωάννα Λιζάρδου - Κοινωνική Λειτουργός

ΠΑΡΟΣ

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΕΠΑ.Λ. ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΥΟΥ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝ

ΠΑΡΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΓΕ.Λ.  ΠΑΡΟΥ

Ελένη Ζόμπολα - Φιλόλογος ΕΑΕ

ΠΑΡΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΓΕ.Λ. ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ

Γιαννούλα Μπακούρου - Ψυχολόγος

ΠΑΡΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

Μαριάνθη Τσακιρίδου - Λογοθεραπεύτρια

ΠΑΡΟΣ

4ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΩΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

Μαρία-Αικατερίνη Καζάρα - Δασκάλα ΕΑΕ

ΠΑΡΟΣ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

Σωτηρία Ζουρνατζή - Κοινωνική Λειτουργός

ΠΑΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ-ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝ-ΚΩΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ

 

Ονομασία Σχολείου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ

Ιωάννα Λιζάρδου - Κοινωνική Λειτουργός

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ με Λ.Τ. ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ

 

 

 

 

4/1/2019

 

 

 

 

 

20/12/2018

Ορισμός από σχολεία Υπεύθυνου Επικοινωνίας με το Κ.Ε.Σ.Υ. Νάξου

Παρακαλούνται οι Σύλλογοι διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων και Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς μας, σε εφαρμογή του άρθρου 11  του Ν. 4547/2018, με απόφασή τους:

(α) να ορίσουν Υπεύθυνο Επικοινωνίας με το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Νάξου και 

(β) σε περίπτωση που δε λειτουργεί ΕΔΕΑΥ, να συστήσουν Ομάδα Υποστήριξης Μαθητών.

Τα ονόματα των Υπεύθυνων Επικοινωνίας να καταχωρηθούν στη διεύθυνση https://goo.gl/forms/h3p4jYIFzDlLfY1z1.

 

 

 

18/12/2018

Καθορισμός περιοχής αρμοδιότητάς μας

Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ. αριθμό Φ.10.7/11164/18-12-2018 Απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιγαίου καθορίστηκε η περιοχή αρμοδιότητας των Κ.Ε.Σ.Υ. του Ν. Αιγαίου. Στην περιοχή αρμοδιότητας του Κ.Ε.Σ.Υ. Νάξου εντάσσονται οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εδρεύουν στα νησιά Νάξος, Μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια), Αμοργός, Πάρος, Αντίπαρος και Ανάφη.

 

 

 

6/12/2018

Σας καλωσορίζουμε στον επίσημο ιστότοπο του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Νάξου!

Ενημερώνουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών των Ανατολικών Κυκλάδων ότι το Κ.Ε.Σ.Υ. Νάξου συνεχίζει κανονικά τη διαγνωστική του λειτουργία.

Ωστόσο, εν αναμονή περαιτέρω διευκρινίσεων για την άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων των ΚΕΣΥ, εν αναμονή του καθορισμού της περιφέρειας ευθύνης του και εν αναμονή της τροποποίησης των σχετικών εντύπων (αιτήσεων αξιολόγησης, παιδαγωγικών εκθέσεων, γνωματεύσεων), δε θα είναι προσωρινά δυνατή η παραλαβή νέων αιτήσεων για αξιολόγηση μαθητών.

Τέλος, υπενθυμίζουμε τις νέες νομοθετικές διατάξεις για υποχρεωτική σύνταξη και εφαρμογή στο εξής βραχυχρόνιου εξατομικευμένου προγράμματος υποστήριξης για κάθε μαθητή πριν την υποβολή αίτησης αξιολόγησης προς το ΚΕΣΥ (Ν.4547/2018).